fredag 27 juli 2012

Hjärtebarn + Hjärtekatt

I våras fick vår släkt en ny medlem, lilla söta kusinbarnet Sixten.

Sixten fick en hård start på livet då han, bara 8 dagar gammal, fick genomgå en hjärtoperation. Operationen gick som planerat, bra, och efter ca 2 veckor fick han äntligen komma hem.


Operationen genomfördes på Östra Sjukhuset i Göteborg, där landets bästa kardiologer finns. Under läkningstiden fick Sixten och hans familj bo på Ronald McDonals familjehem. Hela familjen kände sig väl omhändertagna och trivdes bra.


Det finns två tjejer i Göteborg som drog igång ett projekt för ett drygt år sedan - Hjärtekatten. Projektet går ut på att samla in virkade katter och ge till hjärtebarn då de besöker sjukhuset i Göteborg och i Lund, som en lite tröst.

På hjärtekattens blogg finns ett mönster som katterna ska virkas efter, och ni som har följt min blogg ett tag kanske kommer ihåg att jag har virkat ett gäng sådana katter. Då jag inte har skickat iväg min katter än så passade det ju perfekt att jag kunde ge bort en hjärtekatt som jag virkat till mitt lilla syskonbarn. Hjärtekatten som Sixten fick har jag döpt till Putte. Det kändes väldigt bra att kunna ge lite stöd i en så omtumlande tid. Kram på er!


Hjärtekatten samlar även in syskondjur - Ett virkat djur i valfri form, med helt hjärta (Härtekatten har några stygn på sitt hjärta). Då Sixten har två storebröder, så virkade jag två hjärtan till två djur som jag hade hemma. Det fick bli Giraffen Göran och Kanin. De blev väldigt populära måste jag säga. De fick, till och med, en puss som tack. :)

Kanske borde jag ta tag i att sy ihop mina sista katter, som är stödvirkade, och skicka iväg dem....

1 kommentar:

  1. Gör ett till försök att kommentera, vet inte vad jag gjort för fel dom andra gångerna :D tusen tack för dom mysiga djuren! De står bredvid killarnas säng varje natt. Herman brukar prata om gofikat han hade valt när du hälsade på :) rolig ide' med hjärtekatterna!! KRAM

    SvaraRadera