fredag 4 februari 2011

Sköldpaddor

Det har blivit några sköldpaddor det senaste året. Några har flyttat hemifrån, men vissa har jag svårt att släppa taget om. :) Jag har virkat enligt Mia Bengtssons mönster i hennes första bok. Jag har sett många mönster på sköldpaddor, men jag tycker att Mias har väldigt fina proportioner.

En svensk sköldpadda med mössa. Undrar vad jag har inspirerats av? Mössan har jag virkat efter eget huvud. (tihi...vilken humor jag har :D ....alltså jag menar att jag har hittat på mönstret själv, inte virkat i samma storlek som mitt eget huvud... hi hi)

Min minsta amigrumi är också en sköldpadda. Jag tycker att den blev så otroligt söt. Kanske är jag partisk, men jag tycker det. :) Jag tycker om att virka men när det kommer till att sy ihop delarna så tar det emot. Jag får motivera mig med att jag vet ju hur fina de blir när de sätts ihop och får sin egna personlighet.

Den större sköldpaddan är virkad i Svarta fårets Freja med virknål nr 3 (dock väldigt hårt virkad) och den mini är virkad med Franska Plassard med virknål nr 1,5. Det kändes i fingertopparna kan jag säga, men det var det värt. :)

4 kommentarer:

 1. Sköldpaddan med OS-mössa är min favorit! Så otroligt söt.

  SvaraRadera
 2. hihi gillade den svenska sköldpaddan såå mycket :) Gjorde en os-maskot med en liknande mössa

  SvaraRadera
 3. Hej! Du kan inte maila mig mänstret på denna sköldpadda? Vore jättesnällt, ha precis börjat virka och vill så gärna prova :)

  gabbesandstrom@gmail.com är min mail :)

  Hoppas de går bra. Mvh /Gabbe

  SvaraRadera
 4. Det står inte hur man gör. Vill så gärna veta
  /En 10-åring tjej

  SvaraRadera