måndag 5 mars 2012

Äntligen sol

Jag fortsätter att visa mina bidrag till Scrapgalens CyberCrop. Denna utmaning gick ut på att använda sig av ett kit. Så här såg kitet ut:

Utmaningen var att använda sig av alla delar av kitet, en liten bit från varje papper och en variant av varje blomma, samt ordet ÄNTLIGEN. Man fick lägga till färg, medium, pennor, lim, ink, sömmar och bokstäver. Inte riktigt mitt val av färgskala, men det löste jag.

Så här blev mitt bidrag. En färgglad layout med ett foto från min första Biscaya-segling. Seglingen började med halv storm och regn, men så småningom kom solen. Jag kan lätt minnas tillbaka till detta foto. :) Fyra tjejer på rad i solen, jag brände mig på ovansidan av foten. Och det var inte så populärt när sjövakten bytte sida på storseglet, då hamnade vi i skugga. :)

Bakgrunden skapade jag med tips från Anna Björklund. Jag började med att lägga modeling paste, ganska tjockt, över en cirkulär mask - över delar av cardstocken. Efter att det torkat svampade jag på ett tunt lager gesso över hela cardstocken. Sen smetade jag ut gesso, med ett lånekort, lite tjockare på vissa ställen och därefter gjorde jag mönster med en tom tejprulle i gesson innan den torkat. Detta fick torka - med hjälp av varmluftspistolen. Det gäller att inte värma för kraftigt, för då kokar gesson... (bara så att ni vet ;). Sen målade jag färg över hela bakgrunden (nästan), med turkos akrylfärg utspädd med lite vatten. Låter det nästan torka. Jag avslutade det hela med att gnugga lite med en fuktig bit hushållspapper på vissa ställen på bakgrunden, så att mönstret i gesson kommer fram lite mer. Färdig! : D

Det var många vita blommor med, i olika utföranden. Jag sprayade några av dem med mist för att få lite variation, och så att de skulle passa bättre in med bakgrunden. Sen figurklippte jag några av de mönstrade papprena och stansade ut små fjärilar ur de andra papprena, samt klädde några cardstock-fjärilar med papper. Jag fixade slut-touchen med lite bling, sydde korsstygn med det brunröda papperssnöret, streckade runt kanten på layouten och gav fjärilarna lite flyg-streck.

Lägger in en till bild på bakgrunden, då den var så rolig att göra och jag blev så nöjd med den.

1 kommentar:

  1. Bra jobbat Sara! Du fick verkligen bort den där murriga känslan i kitet.
    Snyggt!

    SvaraRadera