tisdag 15 maj 2012

Scrapbooking med hjärtat

För några veckor sedan gick "Scrapbooking med hjärtat" av stapeln. Ett stort event med träff, butiker och kurser med några scrapbook-kändisar. Eventet hölls i Engelska skolan i Järfälla och det var Scrapgalen, Scrap-Perra och Mians scrapbooking som ordnat allt.

Åh, det var så roligt. :) 


Jag var där med mina kära scrapvänner Stella, Carina och Jenny.  Det är alltid så kul att träffa er! Ni är så goa. Kram!


Här en bild på Jenny i full kreativitet.

Det blev mkt snack och shopping, och inte så mkt scrappande (för några av oss :)...


Vi gick en kurs med härligt inspirerande Natalie Kalbach - Free Your Creativity.  Vi gjorde en canvas med masker, gesso, mist och glimmer glam. Det tog lite tid att få gesson att torka...


Så här blev min canvas. Jag blev riktigt nöjd med färgerna och strukturen. :) Jag har tyvärr inte hunnit sätta dit ett foto än, men när jag är gjort det så visar jag den för er. 

Vi började med att lägga ut några masker och sen täckte vi hela canvasen med gesso. Ganska tjock, och det tog ett tag för den att torka. Sen sprayade vi med Glimmer mist. Ser ni hur olika färgerna blir på canvasen respektive på gesson. Läcker effekt. :)


Självklart måste jag ha en bild med Nath också. :)  Åh, hon var precis så inspirerande och kreativ som jag trodde. Thanks for scaring your creativity! 


Nath delade med sig av ett jättebra tips på hur man stämplar på en ojämn bakgrund.

Stämpla upp ditt motiv på en vit servett. Sen delar du den så att det bara är ett tunt lager servett kvar. Riv ut ditt stämpelmotiv lite slavrigt. Sen lägger man fast den biten med decoupage-lack. Då syns inte servetten längre, och det ser ut som att du stämplat på din canvas. Smart, va?


Innan gesson torkade så trykte jag i några metalldekorationer och några bitar gasbinda. Här syns även strukturen i gesson. Jag strök ut den med ett gammalt bibliotekskort - funkar suveränt som spatel.  


De blå ringarna är Gilmmer Glam - en färg/lack med stora bitar glitter i. Jag började med att följa en swirl, och då blev det en cirkel som egentligen inte var tanken... men, men... jag målade dit några fler cirklar och så fick det bli.

Denna teknik ska jag testa igen, och som sagt - ni blir de första att veta då jag gjort färdigt denna canvas.

Hoppas jag kan inspirera er! :)

2 kommentarer:

  1. Jag var påtänkt till Nath's kurs också, tillsammans med en väninna från Stockholm. Det blev inte av för min del, villket ju var lite tråkigt..Hon hade iallafall jättekul och du med förstår jag. Gillar din canvas skarpt, och tack för tipset med servetten! :-)

    SvaraRadera
  2. Åh vad fin din var!! En sån skulle jag vilja ha ;) Vad duktig du är!! Miss you..

    Visste inte att du hade en blogg... Ska följa den nu! :)

    Kram Therese

    SvaraRadera