lördag 5 januari 2013

Kalender för 2013

Idag gör jag mitt första inlägg i Scrap-Perras blogg!!! Stort!!!! :)

På lördagarna framöver kommer jag att visa er min version av Mixed Media, här och på Scrap-Perras blogg. 

Nu när ett nytt år precis börjat, så brukar jag köpa mig en ny kalender. Det är skönt att ha en helt tom kalender framför sig, man vet inte vad som väntar... vad den ska fyllas med.


Det finns massor av kalendrar ute i butikerna, och min favorit är där man kan göra sin egna fram- och baksida.

Och detta är vad jag tänkte visa er idag.


I botten är det en bit vit cardstock. Jag började med att måla cirklar, med blå akrylfärg, genom en mask. Sen målade jag rosa cirklar för hand, med fingret, i olika storlekar.


Därefter tog jag gul och grön akrylfärg och blandade slarvigt med lite gesso och målade där den vita cardstocken fortfarande syntes.

Jag klippte ut årtalet från pappret som satt som framsida, och limmade fast med mod podge. 


Svart och vitt får verkligen andra färger att komma fram. Jag mistade svart mist över en bokstavsmask, även här lite slarvigt.... jag vill sällan ha perfekta avtryck på mina alster. 

Jag gillar även att "skita ner" mina alster lite (skapa struktur), så då brukar jag klottra med en svart penna och stämpla lite slarvigt med olika stämplar.


För att få till den där sista lilla touchen så duttar jag vit akrylfärg genom en Prima mask, samt stämplar vita ringar med en tom toapappersrulle.


Så här blev min fram- och baksida på kalendern. Visst blev det en härlig färgklick? :) Nu kommer jag bli glad varje gång jag tar upp min kalender för att planera in något roligt (och även ibland, något tråkigt...).

För info om vilka material och masker jag använt, titta in i Scrap-Perras blogg.

Önskar er alla en God Fortsättning!

Tack Mia o Perra för förtroendet. :)

2 kommentarer: