tisdag 2 augusti 2011

Stooor jordgubbe

Kommer ni ihåg mitt stooora projekt som jag skrev om för nästan 2 månader sedan? Jag skulle virka en stooor jordgubbe - för en dryg vecka sedan blev den klar! :)

Visst blev den fin? Jag är så nöjd. Den blev ca 40 cm hög och 30 cm bred.

Även min kompis som beställde den blev nöjd. :) På detta foto kan ni kanske förstå storleken på jordgubben lite lättare. Den är som sagt stoor. Här har hon även på sig sin jordgubbsmössa som jag stickade åt henne.

Jordgubben är virkad i dubbelt garn. Jag virkade med Svarta Fårets Freja; Grön färgnr: 83, Gul färgnr: 33 och med Marks & Kattens Carolina Röd färgnr 003. Virknål nr 6.

Jag har virkat denna jordgubbe på fri hand, men skrev upp mönstret eftersom. Så om du också vill virka en stooor jordgubbe, så kan du få köpa mönstret av mig för 35kr. Visst skulle denna passa perfekt som soffkudde? Vem vill inte ligga och kramas med en jordgubbe när man tittar på tv? ;)

Den är stoppad med vadd från IKEAs kudde GOSA SLÅN. Den kan jag verkligen rekommendera. Den kostar 12kr/st och innehåller 350g vadd. Så skriv upp detta på inköpslistan bredvid värmeljusen till nästa gång ni är på IKEA.

Jag stoppade även in en leksaksboll i plast inut i, för att den inte skulle bli så tung och genomblöt om det regnar på den. En jättebra idé..... om man inte sticker hål på bollen när man syr fast bladen...

Kram på dig tjejen. Hoppas mössan och jordgubben kom till användning på scoutlägret.

2 kommentarer:

  1. Vad söt! Och den ser väldans kramgo ut ^^

    SvaraRadera
  2. va coolt ! du sara, kunde du göra sån mössa till mig :) jag vet inte om du sett min nya blogg heller :) kika in på : http://emmakarolina.devote.se/

    SvaraRadera