fredag 6 januari 2012

En ung tusenfoting

JonnaD, som har bloggen "Sniffar Skönhet", startade en pysselstaffet i augusti. Jag ville gärna vara med och det har varit många kreativa och inspirerande bidrag. Strax innan jul landade stafettpinnen i mitt knä, med temat: "Mjuk".

Vad ska jag skapa på det temat? Hmmmm... jag letade reda på ett mjukt, hårigt garn i min garnkorg och funderade ett tag. Sen kom jag på att jag hade en avlång bit skumgummi kvar, från då jag sydde en fotöljsdyna åt en kompis. Jag vill göra en tusenfoting! :)

Säg "Hej!" till Ture Tusenfoting! :)

Han är lite ung ännu, så han är bara en larv.... men inom en snar framtid så växer fötterna ut på honom. Han är ca 85 cm lång, och härligt lurvig och mjuk.

Vem kan motstå dessa stora gröna ögon?

Jag virkade av ett garn som jag köpt i en rea-korg hos Grantjänst, och jag kommer tyvärr inte ihåg vad det hette (Kan titta nästa gång jag är hemma, om ni är intresserad). Det var lite bökigt att virka med och man fick kamma fram håren eftersom, då de har en tendens att lägga sig på avigsidan. Det är ett svart garn, med röda och gula band-bitar i, typ... :)

Min tanke är att han, när han växer upp, ska få många fötter (dock kanske inte riktigt 1000st, men....). Jag har modifierat ett mönster på stövlar som jag hittat hos "Yellow, Pink and Sparkly". Jag började med en marsipan-grön stövel och tänkte jobba mig igenom mitt garnförråd.

Här är ett par i lila.

Nu går staffetpinnen vidare till Christel, och jag skickar med temat: "Vårsol". Det ska bli riktigt spännade och se vad hon skapar utifrån detta tema.

Lycka till, Christel! :)

2 kommentarer:

 1. Vilken otroligt söt liten tusenfoting och vilket bra sätt att använda upp restgarn (till fötterna). Superskoj att du ville vara med och jag hoppas verkligen inte att jag stressat dig. Ha en fin helg.
  //jonna d

  SvaraRadera
 2. Men så söt... ett verkligt lyckat projekt i temat mjukt.
  Så fin han kommer att bli i sina stövlat så småningom.

  God fortsättning på 2012.
  /AnneMarlen

  SvaraRadera