söndag 22 januari 2012

Top 10 2011

Då är det dags att sammanfatta scrapåret 2011. Jag tittade igenom mina scrapalbum, och det var så roligt. Det finns så mkt där att minnas och inspireras av, och det är kul att se hur jag utvecklats - då jag sätter in mina layouter i den ordning som jag har scrappat.

2008 - 15 st (varav 4 dubbla)
2009 - 15 st
2010 - 30 st (varav 2 dubbla)
2011 - 55 st
2012 - 1 st (hittills...)

Det har blivit några layouter genom åren, och det märks att jag har ökat mitt skapande 2011. Jag tänkte visa mina 10 favorit-layouter från 2011. Det var jättesvårt att välja, vid första gallringen blev det 28 st (av 55....), men till slut lyckades jag få ner antalet till 10 st. Så.... Enjoy!

Scrappad till en tävling på Swescrap, där jag kom på 5:e plats (av 34 tävlande). En svår kombinationsutmaningen där man skulle följa både en skiss och en färgskala. Det känns som att det var här någonstans jag började få större självförtroende i mitt kreativa intresse. Tycker om tekniken där jag skrapat och stansat hål i fotot. Sen älskar jag verkligen detta foto.

Här har jag öst på med spillbitar, kul att kunna använda dem också. Även denna layout är gjord till en tävling på Swescrap, med tema fåglar. Gillar kladdet med färg runt kanterna och stämpelmotivet, och humorn med fåglarna och deras rörliga ögon.

Jag älskar att kunna blanda stilar, att jag inte är fast i en stil. Nog för att jag kanske scrappar likadant - men det är kul att sväva ut lite ibland. Här har jag scrappat på temat "clean and simple" till en tävling hos Cocoa Daisy. Och jag vann med denna LO. :)

Scrapgalens sommarutmaning - skapa din egen bakgrund. Här började jag kladda med färg - sååå roligt. Jag har inte använt några mönstrade papper, och det blir så allt oftare och oftare. Däremot har jag öst på dekorationer - och denna stil gillar jag väldigt mkt.

Cybercrop hos Designat. Jag älskar denna fotoserie på mina syskonbarns kusin. Och ibland är det kul att scrappa med många små foton. Det syns att jag väldigt ofta använder twine på mina layouter. Och foam-bokstäver!

Cybercrop hos Designat. Man skulle inspireras av en väldigt färgglad och stark färgskala. Då jag oftast scrappar med en vit baksida så var det jätteroligt att använda sig av en stark färg på baksidan för ovanlighetens skull.

Min första layout till Swescrap som inspiratös. Jag hade en scrapblock innan denna LO, men den släppte så småningom. Detta var en teknikutmaning där man skulle använda sig av sytråd. Jag stämplade med sytråd, klistrade fast tråd-trassel och trädde pärlor på sytråd.

Cool Girl

En layout med en 5-årig PyssligSara. Här har jag jobbat med lager på lager med papper och några få dekorationer. Bakgrunden består av ett gammalt Sassafras-papper, med gesso över och grön mist och en mask. Ett bra sätt att matta ner en mönstrad bakgrund.
Här har jag lekt massor med mist, mask och gesso. Det börjar synas att jag mer sällan har med mönsterpapper på mina layouter, det behövs liksom inte då man använder så mkt färg i kombination med masker. Detta foto har jag scrappat två gånger, men det kan bli så när det är ett så fint foto. Älskar hur blommorna väller ut ur den öppna dragkedjan.

Adventsutmaning hos Scrapgalen. Utmaningen gick ut på att scrappa bara i vitt, en svår utmaning med väldigt rolig. Här har jag använt mig av gesso i en mask.

Och när jag tittar tillbaka på mitt 2011 så var det då jag kom igång med mitt scrappande - Jag blev inspiratös hos Swescrap, GästDT hos Designat efter att jag vunnit deras CyberCrop, Publicerad i Inzpira, Top 40 i My Scrapbook Nooks DT-call och vann några tävlingar. Detta var även året då jag upptäckte gesso, mist och färg - att kladda är jätteroligt! :)

3 kommentarer:

 1. Du är ju så duktig! Supersnygga LOs!!!

  SvaraRadera
 2. Så underbart fina layouter!! Heja heja! Du kanske kan göra 56 i år?! ;-)

  SvaraRadera
 3. Jättemånga fina layouter du har bland dina favoriter. Kul att du har skrivit lite om dem också.

  Undrar just om jag ska ta tag i att visa mina 10 favoriter?

  Vinterkramen Anna

  SvaraRadera