lördag 25 augusti 2012

Min pappa

I juni, på Swe-bloggen, så liftade vi den otroligt duktiga Anna-Maria Wolniak.

När jag inspireras att lifta någon annans layout är det för att jag gillar den personens stil, och då gärna vill testa den stilen och lära mig. 

Bild lånad av Swescrap.

Älskar hur hon har mkt färg på sina layouter, men ändå att hon håller sig till en lugn färgskala. Gillar den känslan.

Tänkte hålla mig till den känslan jag också.... men det blev inte så... Får göra ett nytt försöka med att scrappa med en lugn färgskala någon annan gång...

På just denna layout inspirerades jag också av färghjulet med den sydda konturen i kombination med ett svart/vitt foto.


Jag hade tyvärr ingen symaskin i närheten, så jag letade reda på några skålar, i bra storlek och ritade runt. Sen gjorde jag små hål runt om och broderade dit stygn runt konturerna på cirkeln istället. Det går det med, även om det säkert tar lite längre tid. :)

För att skapa balans sydde jag dit några fler små ringar, ritade efter utstansade cirklar, på andra sidan fotot.

Det är kul när man blir riktigt nöjd med ett foto. Ibland lyckas jag få ett bra kort på pappa, och detta är ett av dem. Jag var och lyssnade när han spelade dragspel på en spelmanskväll. Jag tror att de var 14 dragspel, 2 saxofoner och 1 piano med på scen. Stort! Och det är så kul att se när pappa har det kul. :)

Jag tycker om att lyssna på dragspelsmusik. Kanske det påminner mig om min barndom, då pappa spelade på mina dagisavslutningar kring jul och säkert lyssnade mkt på dragspelsmusik på radion, vilket han gör fortfarande. Det låter mysigt. :)


Jag klippte ut en avlång triangel ur ett vanligt skrivarpapper, och använde som mask så att misten hamnade där jag ville och fick det utseende jag hade tänkt. Sen såg jag till att spraya från mitten av cirkeln och utåt, åt alla håll, så att misten fick den där härliga formen och tonar ut, typ... 

Jag skar ut några trianglar ur spillpapper också, i passande färg, och satte in i färgcirklen. Jag målade längs konturerna på trianglarna med Faber Castell Pitt Pen Big Brush, i samma färg för att skugga lite. Sen kladdade jag dit lite akrylfärg, också i liknande färg, så att papperstrianglarna smälte in lite mer. 

Försökte lägga färgcirklen enligt den klassiska färgcirkeln - den som berättar vilka färger som passar bra ihop.

Jag kladdade även dit lite vit akrylfärg på några ställen på layouten, främst runt fotot. Det ger det där lilla extra. :)


Jag tog lite mörkblå (Faded Jeans) distress ink refill och skvätte på layouten. För att bara få skvättarna där jag ville så la jag en tidningssida över hela layouten och rev bort bitar från tidningen där jag ville ha skvättarna. Då det kan vara svårt att kontrollera vart skvättarna hamnar så rekommenderar jag detta starkt, så att man inte förstör fotot tex.


Jag har ganska mkt bling i regnbågens alla färger i mitt scrapförråd. :/ Ett tag använde jag dem på alla layouter. Tyckte inte att den var färdig innan jag satt dit lite bling. Men det har lagt sig lite... Här kom de dock till en jättebra använding.

Titta gärna in på Swescrap-bloggen och se hur de andra inspiratöserna tolkade denna layout. Det är alltid kul att se hur olika alla layouter blir, trots att vi har utgått ifrån samma layout.

1 kommentar:

  1. Underbar layout med ett härligt foto! Gillar verkligen hur du gjort med färghjulet. har sett lite olika varianter på det och måste nog prova det själv också snart en gång :-)

    SvaraRadera