torsdag 17 januari 2013

T-centralen

Idag har vi en väldigt svår Art Journal utmaning på Swescrapbloggen. Vi får varken använda mask eller mist.

Den som brukar göra Art Journal/Mixed Media kan kanske tänka sig hur svår denna utmaning är.... Huuva, var det första jag tänkte... hur ska detta gå?


Men det gick förvånandsvärt bra, även om jag fick hålla i mig själv vid några tillfällen för att inte sträcka mig efter en mask eller en mistflaska.

Det är alltid kul att verkligen utmana sig, att få tänka till när man skapar... jag var tvungen att tänka i lite andra banor än de vanliga spår jag brukar tuffa i. ;) (Humor :)

Jag ville göra en Art Journal för att minnas våren 2012, och den starka vänskap jag har med två av mina närmaste vänner: Helt plötsligt, inom loppet av några veckor, bodde vi inte på samma ställe längre. Vi som brukade äta middag tillsammans minst två gånger i veckan... Jag vet inte hur många gånger vi träffades på T-centralen i Stockholm innan vi reste åt olika håll igen. Ibland hann vi med en middag, men ibland blev det bara en kram och ett "hur är det?" innan vi bytte tåg/buss. Kära vänner, jag är så glad för att jag har er. :) Kram!


En tunnelbanevagn fick representera T-centralen. Jag skrev ut den från internet, och klistrade fast den först på sidan. Sen täckte jag delar av bilden, och resten av sidan, med tissue paper, gesso och färg.


Här ser ni de olika lagren som jag jobbat med - tissue paper, gesso, akrylfärg, och högst upp rub ons och doodling. Härligt! :)


Som sagt, jag fick tänka om lite när jag gjorde denna sida. I vanliga fall brukar jag dutta gesso genom en mask (eller punchinella) för att få till den där sista lilla touchen.... denna gång använde jag mig av en prickig stämpel. Det funkade också, men blev lite annorlunda utseende än med punchinella.

14 kommentarer:

 1. This is beautiful! And what a memory to cherish! Thanks for the chance at winning! Hugs, Robin

  SvaraRadera
 2. such a lovely page and it looks like the train is coming off the page...what a wonderful effect! :o)

  SvaraRadera
 3. Very nice, I am a follower, thanks

  SvaraRadera
 4. Wow, Beautiful!!!! I am a follower of your blog. Thanks for sharing your work with us...

  SvaraRadera
 5. So beautifully creative!

  SvaraRadera
 6. Following from scraps of darkness blog hop.

  SvaraRadera
 7. Hopping by on the blog hop for Scraps of Elegance/Scraps of Darkness. Love your beautiful

  SvaraRadera
 8. Following from scraps of darkness blog hop.

  SvaraRadera
 9. following from blog hop by scraps of darkness

  SvaraRadera
 10. Beautiful art work, I love your colors and techniques. I am now following you!

  SvaraRadera
 11. Following from scraps of darkness blog hop.

  SvaraRadera
 12. What a great work you make using paint, stamps and lots of colors. I found your work via the blog hop and I am following you!!

  SvaraRadera
 13. Jättesnygg sida!

  Vinterkramen Anna

  SvaraRadera