fredag 9 november 2012

Bandana Technique

Idag har jag en artikel i Swebloggen. Tänkte visa den för er här också....

---------------------
Jag har som många andra fastnat i Art Journal/Mixed Media världen. Och det är jätteroligt att upptäcka en helt ny värld, även om det känns lite som på hemmaplan.

Det finns så många tekniker att testa och leka med, och idag tänkte jag dela med mig av en sådan till er. Förhoppningvis är den ny även för er.


Jag tänkte visa er hur ni gör en sådan här bakgrund, där jag har använt mig av sk "Bandana Technique". Här har jag gjort en bakgrund till en Art Journal sida, men denna teknik skulle lätt kunna användas på ett kort, eller kanske delar av ett minialbum.


Här är en sida med samma teknik som jag gjorde för ett tag sedan.

Namnet på tekniken kommer ifrån Bandanas (snusnäsdukar är väl det svenska ordet....). De är ofta gjorda i färgglada färger och med svart och vit som accentfärger.


Och här är en till sida.

Tekniken bygger på att du börjar stämpla, med en vattenfast (väldigt viktigt!) svart stämpeldyna, med olika stämplar över hela bakgrunden. Motivet som du vill ska vara längst fram i bilden måste du stämpla först, sen får du maska över det för att skydda det.

När du är färdig med stämplingen så tar du fram tre olika stämpeldynor (Distress Ink eller Staz on) och suddar ut färgen över bakgrunden. Nu kommer vi till det roliga, alla svarta stämpelmotiv ska fyllas i med en vit penna. Detta kan ta tid, men jag tycker att det är riktigt meditativt att sitta och rita.

 
Titta gärna in på min video, där jag gör en sida med denna teknik. Det är lite lättare att jag visar hur jag gör än att fösöka beskriva det.

Så här blev sidan:


Det blev en sida inspirerad av julen. Där jag påminner mig själv, om det The Grinch precis kommit på, att julkänslan inte kommer från en affär. Tänk på det i julstressen! Stanna upp och njut av ljusen, lukterna, maten och alla härliga släkt, familj och vänner.  


När jag var färdig med bakgrunden, så la jag på lite glitterlim och 3D-lack för att göra sidan lite juligare och färstärka vissa detaljer.


The Grinch skrev jag ut från internet, på ett vanligt skrivarpapper, och klippte ut. Här ser ni även hur stämpeldynornas färg blandas lite då de möts, men det gör inget och jag tycker att det ger en mjukare övergång.

Jag vill jättegärna se hur ni tolkar denna teknik! :) Lämna en kommentar med en länk eller maila in en bild på ert alster till oss.

Hoppas ni gillar denna teknik, och vill testa den! :)

God Jul!

Skriven av PyssligaSara
-------------------------------

4 kommentarer:

  1. Härliga sidor Sara!

    Tack för kommentaren i min blogg! Jo, du har helt rätt att jag gjorde bakgrunden och sedan målade över det mesta, förutom cirklarna som jag lämnade synliga.

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt fina sidor du gjort!!!

    SvaraRadera