måndag 26 november 2012

I glada vänners lag

Svensk scrapbooking har några nya DT, och en av dem är den duktiga Camilla. Och det är så roligt att hon börjat med Mixed Media utmaningar i deras forum. Mer sånt! :)

November månads utmaning är att skapa på temat: Hur håller du värmen i november? Man skulle även använda sig av två olika sorters medium.


Sättet som jag håller värmen i November, är ungefär på samma sätt som Camilla (tydligen).... Genom att dricka te och skratta i goda vänners sällskap.


Bakgrunden på denna sida började jag med för ett tag sedan. I botten är det hockeytejp, som jag har satt på några bitar spackeltejp på. Sen smetade jag gesso över alltihopa. Det har även suttit några bitar juteväv på denna sida, men jag fick inte till det så därför slet jag bort dessa. Men strukturen som blev kvar, blev riktigt läcker. :)

Runt kanten på hela sidan virkade jag med twine. Först gjorde jag hål med en håltång... måste säga att det var lite pilligt att virka, men det funkade. Och i och med att det sticker ut över kanten på min Art Journal så fick hela blocket ett litet lyft. Gillar det! :)

Tanken med denna kant var även att en virkad kant på tillvaron också värmer.... jag har en jättemysig virkad sjal som jag använder på jobbet, då jag blir lite kall. 


Jag målade en te-mugg och några värmeljus på ett akvarellpapper, och färglade dem med Faber Castell Artists Big Brush Pitt Pen innan jag klippte ut dem och klistrade fast dem på min sida. Jag duttade även dit gul stickles på ljuslågorna så att det skulle få lite liv.

Ser ni att det är en riktig te-tag som "hänger" ut genom muggen? Ett av mina favorit-teer, och min favoritmugg. :)


Jag vet att det ska vara i goda vänners lag... men glad funkar ju också. Och vem kan säga emot att man inte blir varm av en riktigt härlig kväll med goda vänner och en massa skratt?

Hur värmer ni er i höstrusket?

2 kommentarer:

  1. Tack söta för kommentaren inne hos mig :) Ang bloghopen så har jag ställt in min blogg på Stilla havs-tid, sen tidsinställer jag inlägg på samma tid som de amerikanska tjejerna, enklast så :) men om du inte vill ändra tidzonen i bloggen, så har jag för mig att kl 00.01 på natten är 09.01 på morgonen för oss. Kram!

    SvaraRadera
  2. men va fint, charmigt med det virkade runt.
    Gillar strukturen och koppen mycket.

    SvaraRadera