lördag 12 november 2011

Min vackra mamma

Jag såg en så härlig layout hos Rimna för några veckor sedan, så jag var bara tvungen att göra en egen variant.

Jag stal ganska friskt ideér från henne layout. Älskar verkligen färgkombinationen grått, turkost och rött. Och skvättarna, med den röda accenten. Det kommer jag att använda fler gånger. :)

Jag började med att blanda grå akrylfärg och vatten i en minimister, sen rev jag ut ett oformligt hål ur en tidningssida som jag la över tegelväggsmasken på pappret - som skydd så att misten bara hamnade där jag vill. Sen scrappade jag på bakgrunden. Då jag var i stort sett färdig med layouten täckte jag över stora delar av den med reklampapper (igen, som skydd), och skvätte turkos akrylfärg utblandad med vatten. Sen cirklade jag in vissa skvättar med en svart penna och la till några röda halvpärlor.

Fotot är på min vackra mamma då hon gick ut realskolan. Ett av många foton som jag sparar till framtiden genom att scanna det. De svarta bokstäverna på fotot, i ordet "vackra", är med mening inte så synliga - för att mamma skulle aldrig ha erkänt att hon var vacker.


Sedan fotona på layouten togs har jag klippt bort några centimetrar från rosettens hängande snören. Tyckte det såg snyggare ut så.

2 kommentarer:

  1. Tack snälla för dom fina orden om min layout! Så roligt att få se din tolkning och att du fann inspiration hos mig.

    Läckert att mista sådär, jag lyckas aldrig få till det med masker och mister... Det vill alltid "läcka" under. Så jag distressar för det mesta.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Den här gillar jag massor! Härligt softa färger och fint med gammalt foto! Och så är jag ju en sucker för kladd... :-D Ha en härlig helg!

    SvaraRadera